Osby logotyp i mobilmeny
Osby kommun

Adventsmarknad med hantverk på Pulsen

Pulsens fritidsgård bjuder in till adventsmarknad söndagen den 28 november mellan klockan 15–19. Fritidsgårdens ungdomar har caféet öppet med glögg, lussekatter, julgodis och annat gott samtidigt som lokala hantverkare är inbjudna för att sälja sitt hantverk.

Tretton försäljare av lokalt hantverk kommer att finnas på plats under adventsmarknaden där ungdomarna också kommer att uppträda med piano och sång.

- Vi kommer också ha en tomte som går runt och gör sånt som tomtar gör, skrattar Emma Pålsson som är fritidsledare på Pulsen.

Hon berättar att det är första gången som en hantverksmarknad anordnas av Pulsen under adventshelgen och att fritidsgårdens ungdomar är engagerade i arrangemanget på många olika sätt.

Alla som är inbjudna för att sälja sitt hantverk har fått betala 100 kronor för att få medverka och de pengarna kommer att gå till Musikhjälpens insamling där temat i år är ”För en värld utan barnarbete”.

- Vi kom på idén med hantverksmarknaden tillsammans här på Pulsen när vi ville göra något juligt som kan locka hit folk samtidigt som ungdomarna får en möjlighet att framträda för publik eller hjälpa till inför och under evenemanget, säger Emma Pålsson.

Välkommen till Pulsen den 28 /11 mellan klockan 15.00-19.00.

Närbild på julkulor i julgran