Osby logotyp i mobilmeny
Osby kommun

Rädda Immeln-projektet prisas

Årets leaderprojekt prisades när Skånes ESS bjöd in till inspirationsdag på Wanås slott. Vinnare i kategorin Vår gröna värld blev Rädda Immeln-projektet där Osby kommuns medarbetare fanns på plats för att motta priset.

Tolv lokala utvecklingsprojekt var inför inspirationsdagen nominerade till Årets leaderprojekt. Priset är ett sätt att uppmärksamma satsningar som stärker området och engagerar stort lokalt. Priset delades 2021 ut i fem kategorier: Att mäta sina krafter (konkurrenskraft och utmanare), Det sköna samarbetet (samarbetsprojekt och utvecklingskraft), Vår gröna värld (miljö- och klimatprojekt), En del av vårt samhälle (Social inkludering och mötesplatser) och Vår ungdom (bästa ungdomsprojektet).

Vinnare i kategorin Vår gröna värld blev Rädda Immeln projektet.

Juryns motivering lyder:

"Rädda Immeln syftar till att öka kunskap och förståelse för vatten, sjöar och vattendrag i en tid då kunskap och god förståelse för hur människan är en del av naturen verkligen behövs.

Projektet uppfyller alla kriterier för Skånes Ess och visar med konkreta insatser att det vi gör nu påverkar hur vi kan leva imorgon. Vi vill ha en frisk natur även i framtiden för att våra barn ska kunna leva ett härligt liv! Med god samverkan och kommunikation har nytänkande insatser nått ut och konkretiserats.
Full pott i måluppfyllnad!"

Nominerad i kategorin var även Hola Lake Immeln. Juryn har i år bestått av representanter från Krinova, Länsstyrelsen samt en ungdomsrepresentant.

Osby kommuns medarbetare på plats vid prisutdelningen.

Osby kommuns medarbetare på plats vid prisutdelningen.