Osby logotyp i mobilmeny
Osby kommun

Snart dyker tomten och bocken upp i rondellen

Kyckling på påsken, fjäril och en sädesärla på sommaren och kantareller som symboliserar hösten. Träskulpturerna i rondellen längs med väg 15 byts ut efter säsong och snart är det återigen dags för lite juligare inslag

- Det verkar vara ett uppskattat inslag att vi varierar skulpturerna efter säsong och det gör också att det ser lite uppdaterat ut när man kör förbi, säger Emil Grönkvist som är projektledare på samhällsbyggnadsförvaltningen som har hand om arbete med gata och park.

Skulpturerna som säsongsvis är placerade i rondellen är gjorda av trä av den lokala konstnären Sven Ingvar Johansson

- Utsmyckning av rondeller blev ett tag väldigt populärt och då fick vi till oss de här fina skulpturerna av den lokala konstnären. Vi som arbetar med kommunens utemiljö har ett årshjul som vi jobbar efter med olika aktiviteter och att byta konstverken efter säsong finns med bland våra arbetsuppgifter, berättar Emil Grönkvist.

Han tycker själv bäst om kantarellerna men tillägger snabbt att de är fina allihop, välgjorda och robusta.

När kommer tomten i år då?

- Den riktiga tomten är ju väldigt punktlig och kommer den 24 december men rondelltomten är inte lika punktlig. Han ska ju ha med sig sin bock också så exakt vilken dag de kommer vet man aldrig, men alla trafikanter kan ju hålla extra utkik runt julskyltningen för då hoppas vi att både han och bocken hittat ut.

Rondellsvamparna

Rondell-kantarell pryder sin plats på hösten.