Osby logotyp i mobilmeny
Osby kommun

Spännande spökvandring i Osby kommun

Upplev ljudberättelser om lokala läskigheter och övernaturliga myter som både är spännande, skrämmande och ger en inblick i hur livet kunde vara förr.

Med appen Storyspot kan du lyssna på tio specialskrivna historiska ljudberättelser med tema spöken och mystiska myter från Osby kommun. Antingen lyssnar du hemma eller samtidigt som du utforskar platserna där det hände. Berättelserna är framtagna av historikern och podcastaren Linda Segtnan.

- Att lyssna på berättelsen samtidigt som du är på platsen där den utspelar sig ger ett helt nytt liv till platsen, även om det också kan vara lite kusligt, säger Cecilia Pedersen som är kulturutvecklare i Osby kommun.

Cecilia har själv varit på samtliga platser i Osby kommun för att lyssna på berättelserna.

- Om man har möjlighet så tycker jag man ska lyssna på alla berättelser, varje historia är mellan 3–5 minuter lång. Jag tyckte om alla men om jag ska rekommendera en så blir det Svartkonstskolan i Lönsboda, den var extra spännande, berättar Cecilia.

Så här gör du för att lyssna:
Ladda ner appen Storyspot gratis i App Store eller Google Play. Tillåt appen att använda telefonens gps. Sök efter platserna på kartan eller skriv ”Osby” i Sökrutan. När du väl hittat platserna så är det bara att ge dig ut och utforska dem.

Bild