Osby logotyp i mobilmeny
Osby kommun

Med fokus på både snabba puckar och långsiktigt arbete

Albin Blomqvist tar över rollen som instruktör för hockeyn på Ekbackeskolan och B Innovation. Med sin långa erfarenhet som både spelare och tränare kommer Albin ta ansvar för att skapa en tydlig riktning på utbildningen för hockeyeleverna.

Från spelare till tränare

Karriären för Albin startade som hockeyspelare i Sverige och sedan vidare till Kanada. Han bestämde sig redan vid 19 års ålder att byta riktning och bli tränare istället. Det visade sig vara ett bra beslut för Albin som senast arbetade i Malmö Redhawks juniorverksamhet som fys- och assisterande tränare. Tränar gör han fortfarande men inte hockey. Han beskriver sig som en tävlingsmänniska och har nyligen börjat göra triathlon-tävlingar på fritiden.

Vill utveckla eleverna individuellt

Albin är positiv till den nya tjänsten och ser fram emot att arbeta med eleverna för att kunna hjälpa dem att nå sina mål, oavsett vad det är.
- Jag vill kunna fokusera mer individuellt på elevernas utveckling, inte på matcher eller på att vinna och förlora, förklarar Albin. Vinsten i vårt fall blir att eleverna utvecklas och når de mål de har med sporten, stora som små. Ett bra samarbete med skolan och blockläsning är en faktor som kommer hjälpa oss med detta.

Just samarbetet med skolan och möjligheterna som det tillför är något Albin ser positivt på. Blockläsningen gör att de inte behöver ha korta stressiga träningar, utan kan ta sin tid och fokusera på det som görs. Albin lyfter även tanken med bredd istället för spets. Det öppnar dörrar för att få in olika kvalifikationer bland eleverna.

Att skapa en tydlig riktning på utbildningen för hockeyeleverna är något han ser fram emot. Den breda kompetensen, som finns i B Innovation, kommer vara en stor tillgång i arbetet.
- Vi har många kunniga instruktörer, säger Albin. Jag är tacksam över att ha tillgång till ett kompetent team av tränare från alla sporter. Det är nyttigt att få höra andras röster och resonemang.

Vill bygga en stark grund

Albin beskriver sig själv som hemmakär och är väldigt nöjd med beslutet att flytta hem till Osby igen. Att vara hockeytränare betyder att du behöver byta lag ganska ofta. På Ekbackeskolan ser Albin en långsiktig lösning att skapa en stark grund för hockeyn. Han vill kunna bygga upp verksamheten på hockeysidan ännu mer för att skapa en attraktiv utbildning som lockar allt fler elever till Osby.

Bild