Osby logotyp i mobilmeny
Osby kommun

Pulskul i Lönsboda – populäraste aktivitetsrundan i Sverige

Precis innan sommaren dök skyltarna för våra tre aktivitetsrundor i kommunen upp i Killeberg, Lönsboda och Osby. När sommaren är slut visar det sig att aktivitetsrundan i Lönsboda har varit den mest populära i hela landet!

Leverantören av aktivitetsrundorna kan genom statistik se hur många som besökt aktivitetsrundorna genom statistik som visar hur många som scannat QR-koderna på skyltarna. När statistiken för sommaren sammanställts är Pulskul i Lönsboda den aktivitetsrunda i landet som varit allra mest välbesökt.

- Det är roligt att våra rundor har tagits så väl emot och att många har använt dem. Skyltarna finns ju kvar trots att sommaren är slut så än finns möjlighet att prova dem för första gången eller prova dem igen, säger kulturutvecklare Cecilia Pedersen.

Pulskul som finns i Essoparken i Lönsboda består av åtta skyltar med totalt 16 rörelser för att öka rörelsen bland våra yngsta. Harmonirundan finns på udden vid Filosofvägen i Osby och vid Lindvallen i Killeberg på Såggatan 6 kan man träna upp sin puls och styrka. Man kan också använda sig av aktivitetsrundorna utan att använda mobiltelefonen då alla övningar beskrivs på skyltarna.

Mer information om aktivitetsrundorna

Cecilia Pederson står och läser på en Pulskul-skylt i Lönsboda.

Kulturutvecklare Cecilia Pedersen provar på Pulskul i Lönsboda.