Osby logotyp i mobilmeny
Osby kommun

Osby kommun på plats 114 i Svenskt Näringslivs årliga ranking

För tredje året i rad klättrar Osby kommun i Svenskt Näringslivs ranking och intar plats nummer 114 på listan. 2020 var Osby kommun på 185:e plats och fick då utmärkelsen årets klättrare från tidigare år.

Redan under våren kom indikationer om att det blir allt mer gynnsamt att starta och driva företag i Osby kommun när Svenskt Näringslivs första presentation av 2021 års undersökning presenterades. Då fick Osby kommun 3.62 på en sexgradig skala, en ökning sedan året innan.

När Svenskt Näringsliv idag presenterade sin ranking har Osby klättrat ytterligare mot toppen.

- Det är fantastiskt roligt att se att det prioriterade arbetet vi lagt ner under några års tid ger resultat och att våra företagare ger ett bättre betyg till hur samarbetet fungerar med kommunen. En av anledningarna till att vi nått framgång tror jag beror på att vi varit aktiva i vår kommunikation och dialog med de lokala företagarna samt att vi ständigt arbetar med att förbättra vår service och bemötande gentemot företag och invånare, säger kommunstyrelsens ordförande Niklas Larsson (C).

Klättrat sedan 2019

Mellan år 2019 och 2020 klättrade Osby kommun hela 63 placeringar i rankingen och kammade då hem titeln Årets klättrare i Skåne. I år klättrar Osby ytterligare 71 placeringar och på tre år har Osby kommun förflyttat sig 157 platser uppåt i rankingen.

- Årets resultat visar att vi fortsätter klättra uppåt och det gör vi tillsammans med våra företagare i Osby kommun. Det är glädjande att se att vårt gemensamma arbete för att utvecklas som kommun att besöka, bo i och driva företag i ger positiv effekt, säger kommundirektör Petra Gummesson.

Mer information om företagsklimatet i Osby kommun från Svenskt Näringsliv

Osby kommuns logotyp