Osby logotyp i mobilmeny
Osby kommun

Kompetensa öppnar dörrarna

Att hjälpa människor att skaffa sig den kompetens som efterfrågas på arbetsmarknaden i Osby kommun med omnejd kan man säga är Kompetensas huvudsakliga uppdrag. När verksamheten nu öppnar upp igen för besök i höst är det med fullt fokus på de som söker stöd.

Kompetensas besökare kan vara personer som varit arbetslösa länge och inte lyckats hitta sysselsättning på egen hand men det kan också vara personer som aldrig tidigare varit arbetslösa men som förlorat jobbet under pandemin.

- Vi vill gärna vara med och hjälpa till från början när någon blivit arbetslös för vi har sett att ju längre tid man är ifrån arbetsmarknaden desto svårare kan det vara att ta sig in på den igen, berättar Emma Frostensson som är chef för Arbete och välfärdsförvaltningen i Osby kommun där Kompetensa ingår.

Jennifer Engström som är enhetschef på Kompetensa berättar att mycket fokus ligger på att motivera besökarna till att studera och skaffa sig en kompetens som efterfrågas på arbetsmarknaden.

- I många fall krävs det att personerna som söker sig till oss behöver komplettera med ytterligare utbildning i någon form. Att hålla oss uppdaterade om vilka utbildningar som finns och krävs för olika typer av tjänster ingår i vårt jobb och den kunskapen delar vi gärna med oss av, berättar Jennifer Engström.

Hon tycker att det känns bra att verksamheten kan dra igång igen med full kraft när smittspridningen nu minskat i Osby kommun och allt fler blir fullvaccinerade.

- Vi har våra ordinarie öppettider, vår drop in-verksamhet är igång igen och vi tittar på hur vi ska kunna starta upp vår gruppverksamhet på ett tryggt och säkert sätt. Ju lägre trösklarna blir för att söka sig till oss, desto fler kan vi nå som behöver vår hjälp på olika sätt, säger Jennifer Engström.

Mer information om Kompetensa och våra öppettider

En man sitter mitt emot en kvinnlig medarbetare på Kompetensa som pratar med honom.

På Kompetensa finns våra medarbetare redo att hjälpa dig som exempelvis söker efter ett nytt jobb eller är nyfiken på en ny utbildning.