Osby logotyp i mobilmeny
Osby kommun

Välkommen till medborgardialog om kultur- och fritidsanläggningar

Hur kan kommunens kultur- och fritidsverksamhet organiseras smartare? Vilket utbud tycker DU ska erbjudas för att göra kommunen mer attraktiv? I september har du chansen att tycka till om framtidens kultur- och fritidsanläggningar i Osby kommun.

Kommunfullmäktiges beredning håller i september i två medborgardialoger där du som invånare bjuds in för att delta. Respektive möte inleds med att beredningen redogör för arbetet som gjorts hittills i utvecklingen av kultur- och fritidsverksamheten, sedan öppnas det upp för frågor och diskussion.

Diskussionen kommer att kretsa kring fyra olika frågor:

 1. På vilket sätt kan kultur- och fritidsenhetens verksamhet organiseras för att tillgodose kommuninvånarnas olika behov och önskemål mer likvärdigt och samtidigt bidra till kommunens attraktivitet?

 2. Vilket utbud av anläggningar ska kultur- och fritidsenheten erbjuda inom fritid och idrott för att säkerställa ett livslångt idrottande och ökad folkhälsa med tillgänglighet för alla kommuninvånare och olika målgrupper?

 3. Vilket utbud av anläggningar ska kultur- och fritidsenheten erbjuda för att tillgodose skolornas behov av lokaler för olika ämnen, till exempel idrott och hälsa samt musik?

 4. På vilket sätt kan de olika anläggningarna planeras och eventuellt samlokaliseras för att bli mer kostnadseffektiva gällande drift- och personalkostnader?

Tid och plats

Tisdag den 7 september, klockan 18.30 – 20.30. Borgen Teatersalongen i Osby.

Tisdag den 14 september, klockan 18.30 – 20.30. Medborgarhuset i Lönsboda.

Ingen föranmälan krävs, men det är bra om du kommer i god tid innan mötet.

Vi följer Folkhälsomyndighetens regler. Max 50 personer får delta och vi håller avstånd till varandra.

Välkommen!

Kontakt

 • Osby Kommun
  Västra Storgatan 35 - 283 31 Osby
  0479-52 80 00
  kommun@osby.se

Klicka på personens eller verksamhetens namn och fyll i formuläret för att ta kontakt via e-post.

Läs om hur vi hanterar personuppgifter.

Bild