Osby logotyp i mobilmeny
Osby kommun

Kommunens yngsta invånare får upptäcka Bokskogen

När det nu återigen är tillåtet att sitta ner och läsa på biblioteket kan den nya barnavdelningen Bokskogen i Osby börja användas. Bilderböckerna har fått ett eget rum i rummet med naturen som inramning.

- Naturligt nära är en del av Osby kommuns vision och den känslan tycker jag att man får när man kommer in på vår nya barnavdelning, berättar Sara Eckerström som är bibliotekschef i kommunen.

Den gröna mattan på golvet är mjuk och krypvänlig för små besökare. Mjuka bänkar blir bekväma sittplatser för föräldrarna. I hörnet av rummet har en björkstam förvandlats till en del av en bokskog där kronan på trädet består av fladdrande boksidor.

- Det är roligt att vi kan öppna upp allt mer och vi ser fram emot att kunna börja med våra sagostunder här på den nya barnavdelningen, säger Isebell Johnsson som är barn- och ungdomsbibliotekarie.

Nytt för i höst är att biblioteket i Osby ska börja med sagostunder på eftermiddagarna för barn mellan 2 – 5 år. Datum och tema finns det information om på bibliotekets hemsida.

- Det kommer att krävas anmälan eftersom antalet platser är begränsat. Man anmäler sig genom att ringa eller skicka e-post till oss. Även om vi öppnar upp allt mer gör vi det med försiktighet och föranmälan ett bra sätt att se till att vi inte bli för många och kan hålla avstånd, säger Isebell Johnsson.

Den nya barnavdelningen har blivit verklighet tack vare bidrag från Statens Kulturråd som sökts och beviljats. Den färdigställdes för cirka ett halvår sedan men har inte kunnat invigas eftersom pandemin pågått. Väggen längst inne i Bokskogen pryds av en målning med motiv hämtat från skogens värld och under det stora sagoträdet kommer många mysiga sagostunder att kunna äga rum framöver.

Sara Eckerström och Isebell Johnsson sitter i nya Bokskogen på biblioteket i Osby.

Sara Eckerström och Isebell Johnsson ser fram emot att få bjuda in till nya Bokskogen på biblioteket i Osby.