Osby logotyp i mobilmeny
Osby kommun

Nu öppnar vi upp lite till - men med försiktighet!

Har du saknat att simma eller åka skridskor? Undrar du när restaurangen på Rönnebacken ska öppna igen? Nu öppnar vi upp lite till i Osby kommun men med respekt för att det fortfarande pågår en pandemi och med smittsäkerhet i fokus.

Från och med den 23 augusti kommer det återigen att gå att hyra Osby kommuns lokaler med undantag för Ekebo där lokalerna behövs för att vaccination av allmänheten ska kunna genomföras.

Redan på lördag den 21 augusti öppnar ishallen för allmänheten med anpassningar och från och med den 27 augusti öppnar simhallarna i Osby och Lönsboda för besök också de med anpassningar. Bastu kommer inte att finnas tillgänglig utan de är stängda tills vidare.

- Alla de verksamheter som öppnar upp är väl förberedda för att se till att Folkhälsomyndighetens rekommendationer följs. Vi på kommunen följer noga utvecklingen i samhället och är medvetna att vi kan komma att behöva ta nya beslut om det krävs, säger kommundirektör Petra Gummesson.

Restaurangerna på Rönnebacken och Bergfast som varit stängda för allmänheten kommer att vara öppna från den 30 augusti.

För barn och unga

Öppna förskolan Lilla liten har haft öppet i sommar i begränsad omfattning men återgår till ordinarie öppettider från och med vecka 33. De olika gruppverksamheterna på Familjehuset kommer att startas upp under september månad. Simundervisningen i skolan startar vecka 35 och Musikskolan startar upp sin verksamhet som vanligt i samband med skolstarten.

- Vi ser att pandemin har drabbat barn och unga hårt när mycket varit inställt under relativt lång tid så därför är det bra att verksamheterna kan startas upp, säger kommundirektör Petra Gummesson.

Biblioteken i Osby kommun kommer också att öppna upp allt mer från måndagen den 23 augusti och med ordinarie öppettider från den 30 augusti.

Osby Simhalls entré