Osby logotyp i mobilmeny
Osby kommun

Populärt med utesimskola trots blygsamma temperaturer

Under denna och nästa vecka erbjuds barn födda 2015 eller tidigare möjligheten att lära sig simma i Osbysjön och Vesljungasjön. Intresset har varit stort och alla grupperna är fulla – trots badtemperatur på under 20 grader.

- Vi tipsar barnen om att försöka hålla kroppen så mycket som möjligt under vattenytan för där är det varmare än vad det blir när man kommer upp med en blöt kropp i vinden, säger Birgitta Svensson som är badmästare i Osby kommun och en av dem som håller i simskolan.

Under två veckor kommer simskolan att hållas med två grupper i Osbysjön på förmiddagarna och ytterligare två grupper i Vesljungasjön på eftermiddagarna. Totalt är drygt 40 barn anmälda till utesimskolan.

- Det har varit ett stort intresse för simskolan och barnen är så duktiga. Badtiden är satt till 45 minuter men vi håller på så länge de inte fryser. Blir det för kyligt får de såklart gå upp, berättar Birgitta.

Under tisdagsförmiddagen visade termometern 19,7 grader i Osbysjön och alla simskoleleverna var mycket tappra när de tränade på arm- och bentag.

Testa din simkunnighet

Under simskoleperioden erbjuds dessutom barn och vuxna att testa sin simkunnighet i Vesljungasjön mellan klockan 13:00 – 14:00.

- Det är flera stycken som valt att göra det, bara under tisdagen kom runt 15 personer vilket är fantastiskt bra och väldigt roligt. Simkunnighet är en färskvara så det är mycket bra att under ordnade former kontrollera så att man fortfarande kan, säger Birgitta Svensson.

Barn går i vattnet i Osbysjön.

Simskolan i Osbysjön och Vesljungasjön är igång med tappra elever som trotsar de blygsamma temperaturerna.

Personer simmar i Vesljungasjön och kontrollerar sin simkunnighet.

Testa din simkunnighet i Vesljungasjön under ordnade former. Simkunnighet är en färskvara.