Osby logotyp i mobilmeny
Osby kommun

Procent, skrivregler och bråk på årets lovskola

En har blivit bättre på läsförståelsen, en annan har fått öva på skrivreglerna och en tredje har lärt sig mer om bråk – matematikens bråk! Lovskolan på Hasslarödsskolan har inneburit extra undervisning för elever från årskurs åtta och nio, en möjlighet som uppskattats av både elever och lärare.

Under sju varma sommardagar har 16 elever och åtta lärare träffats på Hasslarödsskolan för att skapa de bästa förutsättningarna inför framtiden. Lovskolan erbjuder extra undervisning för elever i årskurs åtta och nio från Parkskolan, Örkenedskolan och Hasslarödsskolan i ämnena matte, svenska och engelska.

- Jag tycker att det är bra att det finns lovskola, det är bra att man kan få extra stöd i det som man har svårt för, säger en av eleverna som går årets lovskola.

En annan elev framhåller det positiva med att skolan fortsätter så man inte hinner vända på dygnet.

Emanuel Tornemark som är lärare på Hasslarödsskolan och en av dem som finns tillgänglig för stöd och hjälp med skolarbetet under lovskolan tycker att det är bra att få träffa eleverna på det här viset.

- Eleverna får möjlighet att utvecklas och även om det från början kan kännas kämpigt att läsa på sommarlovet så är det verkligen en fin möjlighet att skapa goda förutsättningar för höstterminen oavsett om man början nian eller ska vidare till gymnasiet, säger han.

Givande för elever och lärare


En av eleverna som går lovskolan berättar att hen känner sig bättre rustad för att börja årskurs nio nu.

- I matten har jag lärt mig om procent och det är bra att jag fått öva på skrivreglerna.

Lovskolans sista undervisningsdag är den här veckan och Emanuel Tornemark tycker att dagarna varit mycket givande.

- För mig som lärare är det fint att kunna ge eleverna en möjlighet att i mindre grupp få chansen att lyckas. Det är viktigt för mig att de får känna att de kan!


På Hasslarödsskolan pågår lovskola.

På Hasslarödsskolan pågår lovskola.