Osby logotyp i mobilmeny
Osby kommun

Sommarhälsning från kommundirektören

Visst är det något speciellt med den här tiden på året, när midsommar och semester väntar runt hörnet? Det är med stolthet och förväntan jag summerar den första halvan av år 2021 och blickar framåt mot allt som är på gång i Osby kommun…

Vaccineringens sista fas går framåt och samhället börjar sakta men säkert öppna upp igen. Jag tror inte att jag är ensam om att se ljuset i tunneln. Sedan april är kommunens bibliotek öppna för besök och efter sommaren hoppas vi även kunna öppna upp ishall och simhallar. Jag håller också tummarna för att våra medarbetare som har jobbat hemifrån sedan oktober kan komma tillbaka till sin arbetsplats efter sommaren – det ska bli så roligt att få träffas igen!

Utvecklingsarbete och utmärkelser

Våren har kantats av framåtrörelse och utveckling på många plan. Var ska vi börja?

  • Kommunen har skrivit under ett medborgarlöfte tillsammans med polisen, för att utveckla och konkretisera vårt trygghetsskapande arbete. Osby kommun ska vara en trygg plats att bo och vistas på, det är vi helt eniga om!

  • För tredje året i rad ökade kommunens betyg i Svenskt Näringslivs enkätundersökning om kommunernas företagsklimat. Stort tack till alla företagare i kommunen – det här fantastiska resultatet har vi uppnått tillsammans med er.

  • Förbättringsarbetet inom Miljö och bygg fortsätter och nästa steg är att enheten blir en egen förvaltning. Fokus ligger på att bli mer effektiva i hanteringen av miljö- och byggärenden och att alltid ha invånarna i fokus.

  • Flera stora byggprojekt rör sig framåt och ska snart ut på upphandling. Bland annat väntar ett blåsljushus i Osby, en ny F-9-skola i Lönsboda och en ny F-6-skola och förskola i Killeberg.

Ja, det är många spännande saker som händer i runtom i vår stora kommun!

Hemestertips på Facebook

Precis som förra året vill jag inför stundande sommar slå ett slag för den så kallade hemestern. Om du behöver inspiration kan du hålla utkik på Osby kommuns Facebook i sommar. I år får du följa några av våra underbara medarbetare som visar upp sina allra bästa hemestertips.

Slutligen vill jag tacka alla kommuninvånare, företagare och medarbetare för ert engagemang. Jag önskar er alla en ljuvlig och sprudlande sommar med mycket vila, inspiration och solsken!

Petra Gummesson,
Kommundirektör