Osby logotyp i mobilmeny
Osby kommun

Nu är det dags för Sommarkul

Du kanske vill testa vår skate- och sparkcykelskola, spela bowling eller känner för att ta fram målarduken och ställa dig framför stafflit? Sommaren är här vilket betyder att vi ska ha mycket kul tillsammans, Sommarkul för kommunens barn och unga är tillbaka.

Pandemin påverkar hur årets Sommarkulprogram utformats men vi på Osby kommun är stolta över att trots det kunna presentera ett fullspäckat program.

Aktiviteterna är planerade med hänsyn till att de barn och unga som medverkar ska kunna göra det på ett smittsäkert och tryggt sätt.

- Jag är stolt över bredden i programmet och det är så härligt att så många föreningar hört av sig till oss på kultur- och fritid och vill ställa upp med aktiviteter trots att många av dem har ett tufft år bakom sig, säger Cecilia Pedersen som är kulturutvecklare i kommunen.

För fjärde året har Osby kommun fått ekonomiskt stöd av regeringen för att kunna genomföra Sommarkul.

- Det är viktigt för barn och unga att ha sysselsättning under sommaren, särskilt i år när vi sett att många varit extra isolerade vilket kan ha påverkat den psykiska hälsan, säger Cecilia Pedersen.

Mycket spännande i årets program

Sommarkulprogrammet inleds den 18 juni och pågår hela sommaren. Cecilia Pedersen berättar att en del aktiviteter även kommer att finnas kvar efter sommaren.

- Promenader med utmaningar och spökhistorier för den modige är exempel på aktiviteter som vi är glada att kunna erbjuda våra kommuninvånare även när höstmörkret smyger sig på.

Tidigare somrar har Sommarkul haft cirka 2000 besökare men i år blir det lite svårare att räkna hur många som exempelvis går promenaderna eller deltar i de digitala aktiviteterna.

- Vi vet att Sommarkul brukar vara väldigt uppskattat och trots att det inte går att genomföra några stora konserter i parken med folksamlingar så ser jag verkligen fram emot sommarens program och hoppas att alla i vår kommun får en riktigt fin sommar, säger Cecilia Pedersen.

Sommarkulsprogrammet 2021 Pdf, 1 MB.

Kontakt

Klicka på personens eller verksamhetens namn och fyll i formuläret för att ta kontakt via e-post.

Läs om hur vi hanterar personuppgifter.

Bild på sommarlovsprogrammet mot en bakgrund med somrig miljö vid Osby sjön.

Sommarkul är tillbaka med många spännande aktiviteter sommaren 2021.