Osby logotyp i mobilmeny
Osby kommun

Skolsköterska i Osby kommun vinner stipendium

Annika Gustavsson arbetar som skolsköterska med medicinskt ledningsansvar i kommunen och har vunnit ett stipendium på 10 000 kronor, som ska återinföras i elevhälsans medicinska insats (EMI).

Stipendiet som Annika Gustavsson har mottagit heter "Trans-ver-sal- stipendium" och ges ut via Riksföreningen för skolsköterskor. Tanken är att stipendiepengarna ska kunna användas i verksamheten, för att driva arbetet med Elevhälsans medicinska insats (EMI) framåt. Stipendiaten ansvarar för att skriva en artikel om hur stipendiet används i verksamheten, i tidningen Skolhälsan.

- Det känns fantastiskt roligt att ha vunnit detta stipendium, det hade aldrig varit möjligt utan skolsköterskorna som arbetar runt omkring mig och det goda samarbetet vi har med våra skolläkare, säger Annika Gustavsson.

Kriterier för att vinna:

 • Ett medlemskap i Riksföreningen för skolsköterskor.
 • En anställning med ledningsansvar för Elevhälsans Medicins Insats.
 • Att på ett systematiskt och fortlöpande sätt utveckla och säkra verksamhetens kvalitét
 • Att kunna etablera kontakter och samverka med andra professioner.
 • Ett gott ledarskap med förmåga att bygga positiva relationer och ha inspirerande visioner samt meningsfulla mål

Motivering till vinsten

"En strukturerad ledare inom Elevhälsans medicinska insats (EMI), som utarbetat tydliga strukturer för alla nivåer inom verksamheten. Annikas arbete har lett till höjd kvalité och ett strukturerad kvalitetsarbete för EMI. Det handlar om rutiner, mallar med mera och en rad områden inom EMI:s uppdrag. Annika har ett brinnande intresse för yrket, elever, deras vårdnadshavare och sina kollegor.

Hon är en duktig skolsköterska och ledare, som är noga med att bevaka forskning, att arbeta efter evidens och har ett tydligt fokus på utveckling och kvalité."

Kontakt

 • Annika Gustavsson
  Verksamhetschef EMI- Chef för skolsköterskor
  0479-528425
  annika.gustavsson@osby.se

Klicka på personens eller verksamhetens namn och fyll i formuläret för att ta kontakt via e-post.

Läs om hur vi hanterar personuppgifter.

Bild