Osby logotyp i mobilmeny
Osby kommun

Snart deltar Osby kommun i Skånestafetten

I år utmanar Länsstyrelsen Skåne alla 33 skånska kommuner att delta i en cykelstafett som sträcker sig längs hela länet. Den 28 maj börjar Osby kommun att trampa på pedalerna.

Länsstyrelsen Skåne utmanar kommunerna eftersom år 2021 är friluftslivets år. Stafetten började i mars med att landshövding Anneli Hulthén cyklade från Residenset i Malmö. Tanken är att kommunerna ska cykla längs olika naturreservat.

- Vi tycker att det är en spännande och rolig utmaning. Kommunen cyklar etapp 15 och tar över stafettpinnen från Östra Göinge kommun den 27 maj, säger kultur- och fritidschef Fredrik Johnsson.

Cykelturen startar under fredagen klockan 13:00 på Näset i Osby och fortsätter sedan genom Brunkelstorps kanotlägerplats, Skeingeborg , Verum och slutar vid Ubbalt i Vittsjö, där kommunen lämnar över stafettpinnen till Hässleholms kommun.
I stafetten deltar medarbetare i kommunen och kommunalråden Niklas Larsson (C) och Daniel Landin (S).

- Det är en väldigt vacker runda vi kommer att cykla, vi får hoppas att vi får lika vackert väder, säger Daniel Landin (S).

- Ja, egentligen brukar ju vi ha en digital fika med invånarna fredagar vid denna tid, det blir uppfriskande att byta kaffekoppen och kakorna mot cykeln, säger Niklas Larsson (C).

Skånestafetten - Länsstyrelsen Skåne Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Två personer sitter på varsin cykel. Bilden visar endast personernas ben som vilar på pedalerna.