Osby logotyp i mobilmeny
Osby kommun

Osby kommun fortsätter att satsa på sjuksköterskor

Just nu arbetar 33 sjuksköterskor i Osby kommun, kommunen meddelar att de vill fortsätta prioritera sjuksköterskor, både löne-och utbildningsmässigt samtidigt som man önskar att ännu fler ska ansluta sig till sjuksköterskeyrket.

Stort fokus på förebyggande arbete

I Osby kommun arbetar sjuksköterskor i den kommunala hälso-och sjukvården främst på vård- och omsorgsboende för äldre, LSS-boenden och inom hemsjukvården. I den uppsökande verksamheten arbetar också sjuksköterskor, de besöker alla 77-åringar som tackar ja till ett förebyggande hälsosamtal.
Helena Ståhl, förvaltningschef för hälsa och omsorg berättar att förbyggande arbete är ett ledord för kommunen.

- Vi började med de förebyggande hembesöken år 2006 och syftet med de samtalen är att se hur de äldre mår och ge råd och stöd för att förebygga olika komplikationer och sjukdomar. Vi kan till exempel genom samarbete med Hässleholms sjukhus upptäcka förmaksflimmer och därmed förhindra en allvarlig stroke. Eftersom vi hållit på med detta under en lång tid kan vi faktiskt se att Osby kommun har lägst andel personer som drabbats av stroke i Nordöstra Skåne, säger Helena Ståhl.

Får vara med och påverka mycket

Sjuksköterskorna i kommunen arbetar i team med läkare, undersköterskor, rehabpersonal och biståndshandläggare. I Osby kommun är sjuksköterskan en nyckelperson och ledare i omvårdnadsarbetet, de har därmed bland annat ansvar över provtagning, läkemedelshantering, kontakt med läkare och anhöriga, omvårdnadshandledning till undersköterskorna, samt organisationsplanering.

- Att vara sjuksköterska innebär ett stort ansvar och inte minst nu under pandemin. Hos oss förväntas de inte bara utföra praktiska uppgifter, utan också utvecklingsarbete och planering som ska driva organisationen framåt. Våra sjuksköterskor kan därmed vara med och påverka mycket. Ledningen värnar om att sjuksköterskor ska ha en viktig position inom den kommunala vården och i det kommunala uppdraget inom vård och omsorg, säger Helena Ståhl.

Goda möjligheter till löneutveckling och vidareutbildning

I Osby kommun finns det goda möjligheter till att utvecklas. Sjuksköterskeyrket är prioriterat lönemässigt och den som vill vidareutbilda sig till specialistsjuksköterska kan göra det under delvis betald tid.

- Vi är väldigt generösa med att ge ersättningar och uppmuntrar våra medarbetare att studera vidare. Samma gäller för undersköterskor som vill studera vidare till sjuksköterskor, de har möjlighet att ansöka om ett utbildningsbidrag som betalas ut varje månad.

Därför ska du söka jobb i Osby kommun

Just nu söker kommunen efter fler sjuksköterskor. Helena Ståhl beskriver att det finns en enorm teamkänsla och samarbetsvilja i sjuksköterskekollegiet och att de aldrig behöver känna sig ensamma i sitt arbete, eftersom man alltid arbetar med minst en kollega under ett pass.

- Det förekommer nog inte så ofta i liknande kommuner av samma storlek. Vi ser det som ett stort värde att alltid kunna ha en kollega att resonera och diskutera med. Om du gillar att arbeta i team, tycker om varierande arbetsuppgifter och vill ha ett stimulerande och givande arbete, där du har bra kollegor bakom dig ska du absolut söka jobb hos oss.

Ansök om tjänsten som sjuksköterska redan idag!

Ansökan sjuksköterska/specialistsjuksköterska - Lediga jobb

Kontakt

 • Andriette Näslund
  Områdeschef - Hälsa, Sjukvård och Boende
  0709-31 82 80
  andriette.naslund@osby.se
 • Lina Bengtsson
  MAS/Verksamhetsutvecklare
  0479-52 83 00
  lina.bengtsson@osby.se

Klicka på personens eller verksamhetens namn och fyll i formuläret för att ta kontakt via e-post.

Läs om hur vi hanterar personuppgifter.

Glad äldre kvinna sitter i rullstol och ler mot kameran. Bredvid henne sitter en kvinnlig sjuksköterska som också ler mot kameran, runt sjuksköterskans hals sitter ett stetoskop.