Osby logotyp i mobilmeny
Osby kommun

Perstorp kan ansluta sig till Osby och Hässleholms räddningstjänst

Sedan årsskiftet har kommunerna Osby och Hässleholm en gemensam räddningstjänst. Snart kan Perstorp ansluta sig till avtalet.

Redan efter ett halvår har det visat sig att räddningssamverkan mellan Osby och Hässleholm har varit framgångsrik. Nu vill Perstorp kommun, som har ett avtal i mindre skala med Hässleholm, utöka samverkan likt Osby kommun.

Den nya avtalssamverkan skulle innebära att de tre kommunerna delar räddningsstyrkor, ledning, utbildningar och myndighetsutövning. För mindre kommuner finns det många fördelar med en sådan samverkan, bland annat att det bidrar till en mer robust och hållbar räddningstjänst.

Ambitionen med samverkan är att utveckla och effektivisera verksamheten så att invånarna i de tre kommunerna får en ökad trygghet. En ännu bättre räddningstjänst helt enkelt, säger räddningschefen Johan Wendt.

Johan Wendt är räddningschef i Osby och Hässleholms kommuner sedan den 1 maj, och från och med 2022 kan han alltså även bli räddningschef för Perstorps kommun. Till dess hoppar Leif Staffansson in som tillförordnad chef i Perstorp.

Bild