Osby logotyp i mobilmeny
Osby kommun

Invigning av barnkorttidsboendet Ekelund

Söndagen den 18 april invigdes barnkorttidsboendet Ekelund, invigningen var coronaanpassad och både vårdnadshavare och barn var välkomna att ta en titt på det nya boendet. 

På det nya barnkorttidsboendet finns det lokaler för tillsyn och korttidsvistelse för barn med särskilda behov.
Under måndagen den 19 april flyttar barnen in till boendet och inför öppningen av de nyrenoverade och efterlängtade lokalerna har det varit många förberedelser, så som att snickra, montera möbler och sätta upp hyllor.

- Äntligen, som vi har väntat och längtat efter den här flytten och nu är vi äntligen på plats och det blev ännu bättre än vi vågat hoppas på. De nya lokalerna kommer ta vår verksamhet till helt nya nivåer, säger Linda Malm, stödassistent på Ekelund barnkorttidsboende.

- Vi har helt andra förutsättningar nu att möjliggöra för en aktiv fritid för våra barn och ungdomar, både personal och barn är otroligt taggade för arbeta, vistas och trivas här, säger Caspian Höjer, stödassistent på Ekelund barnkorttidsboende.

Bilder från invigningen

Princesstårta och bubbel ligger på en bricka. Bredvid brickan finns flera champangeglas.
Ett stort avlångt matbord med svarta stolar. På bordet vilar gula serpentiner.
Ett runt bord med fyra stolar, på bordet vilar gula serpentiner. På väggen hänger en klocka. Från fönstret lyser solen in.
Färgglada ballonger som hänger utanför ett rum på Ekelund
Rum med en tv och matta med bilmotiv. I rummet finns också ett leksakskök och fönster med gröna gardiner.
En svart soffa framför en tv. I rummet finns också en matta med bilmotiv och gröna gardiner som hänger framför ett fönster.
Ett svart skrivbord som står bredvid ett fönster med gröna gardiner. I bakgrunden syns också en säng.
En säng och ett svart skrivbord står på varsin sida av rummet. Ovanför skrivbordet hänger en tavla.  I mitten av rummet står ett fönster med gröna gardiner.
Ett allrum med en lång soffa och en fåtölj framför en TV. På tv-bänken vilar färgglada ballonger.
Bild