Osby logotyp i mobilmeny
Osby kommun

Högstadieungdomar på Hasslarödsskolan vann journalistiktävlig för unga

Eleonora Nygaard i årskurs 8B och Astrid Perrett i årskurs 9B har vunnit pris för bästa foto i den rikstäckande tävlingen "Unga reportrar" som sker på initiativ av Håll Sverige rent.

Journalistiktävlingen är inom miljö och hållbarhet, där skolklasser mellan årskurs 6-9 kan vara med och tävla. Årets tema var ekologiskt hållbarhet, inom kategorierna reportage, film eller foto. Första priset i tävlingen är 10 000 kronor till klasskassan.

Eleonora och Astrid valde att inrikta sig på foto och kammade hem vinsten med sitt bidrag. Vidare ska de nu tävla med bidraget internationellt i tävlingen Young reporters for the enviroment.

- Min mamma sa att jag skulle på ett extrainsatt utvecklingssamtal och sen kom jag dit tillsammans med Astrid och då började jag misstänka att det gått bra i tävlingen, men trodde inte att vi hade vunnit.
När jag fick höra att vi hade det var det som att åka berg- och dalbana, en underbar och underlig känsla. Jag är riktigt stolt över mig och Astrid, att vi tog fram det vinnande bidraget, säger Eleonora Nygaard.

- Jag är stolt och tacksam för denna möjlighet, det känns bra att kunna säga något om miljön och vikten av att inte skräpa ner, säger Astrid Perrett.

- Det känns fantastiskt roligt att de vunnit en rikstäckande tävling. Nu håller vi tummarna för att det går bra i den internationella tävlingen, säger Malin Hörlén svensk- och engelskalärare på Hasslarödsskolan.

Unga reportrar - Håll Sverige Rent

Eleonora Nygaard och Astrid Perrett står mot en tegelvägg och ser glada ut.

Eleonora Nygaard i årskurs 8B och Astrid Perrett i årskurs 9B på Hasslarödskolan har vunnit första pris i tävlingen Unga reportrar.