Osby logotyp i mobilmeny
Osby kommun

Påskhälsning från kommundirektören

När vaccineringen fortskrider i takt med att solen och vårblommorna börjar titta fram fylls jag av hopp och framtidstro. Låt oss hoppas att våren får präglas av ljusglimtar och framåtblickande!

Förväntan, framåtrörelse och friluftsliv

Den efterlängtade vaccineringen mot covid-19 har varit i allas blickfång de första månaderna av år 2021. Jag är så tacksam över att kommunens vård- och omsorgsboenden är färdigvaccinerade och att vi därför har kunnat öppna upp för besök – givetvis med en noggrant framtagen rutin för att det ska ske så säkert som möjligt.

En annan rolig nyhet är att vi har startat upp konceptet digital fredagsfika med kommunalråden. Har du frågor eller tankar du vill framföra till Niklas Larsson (C) och Daniel Landin (S)? Anslut dig då till Teams-mötet fredagar klockan 14.30.

Våren i år blir inte lika fullspäckad av evenemang och firanden som vanligt. Däremot har vi flera spännande projekt och satsningar på gång:

  • Vår nya förvaltning, Arbete & välfärd, sjösätts idag på skärtorsdagen. Då får vi en samlad socialtjänst och kan arbeta vidare med att förverkliga kommunens strategi för integration, arbete och kompetensförsörjning.

  • Vi har börjat planera för framtidens arbetsplats. För att vara en attraktiv arbetsgivare behöver vi anpassa oss efter den rekordsnabba digitaliseringen och skapa förutsättningar för digitala möten och distansarbete även efter pandemin.

  • Vårt sprillans nya näringslivsråd sammanträder för första gången i april.

  • Efter en turbulent tid inom kommunens miljö- och byggorganisation ser vi fram emot att sätta igång utvecklingsarbetet inom såväl nämnd som enhet.

  • Kommunen har sökt EU-stöd för ett digitaliseringsprojekt och nu väntar vi med spänning på besked. Oavsett stöd eller inte kommer vi att arbeta för att förbättra vår service och information till er invånare genom digitalisering.

  • I år firar vi dessutom Friluftslivets år, som ska inspirera svenskarna att spendera mer tid utomhus. Tänk vilken ynnest att få göra det i vackra och naturnära Osby kommun! Passa på att upptäcka något av våra många besöksmål: Upplev Osby

Slutligen vill jag tacka er invånare, medarbetare, politiker och företagare i kommunen för att ni håller ut i denna långdragna pandemi. Jag önskar er alla en ljuvlig och avkopplande påsk!

Petra Gummesson
Kommundirektör

Bild

...och hennes tuppar och hönor!