Osby logotyp i mobilmeny
Osby kommun

Personal i hemtjänst och räddningstjänst vaccineras

Vaccineringen fortskrider och turen har nu kommit till hemtjänstens personal. Även delar av räddningstjänsten har fått sin första spruta mot covid-19 i veckan.

Under vecka 10 vaccineras stora delar av kommunens vård- och omsorgspersonal, bland annat inom hemtjänsten och LSS-verksamheten.

- Det är slutenvården (Hässleholms sjukhus) som sköter vaccineringen av personalen, men vi är väldigt glada att ännu fler av våra medarbetare nu får möjligheten. Vaccinationsviljan är hög och det är fantastiskt bra, säger Helena Ståhl, chef för hälsa- och välfärdsförvaltningen.

Operativa medarbetare inom räddningstjänsten har också fått möjlighet att ta den första sprutan i veckan.

- Det här är bra för oss. Vaccinet skyddar både vår personal, vår verksamhet och de drabbade vi möter i vårt dagliga arbete, säger Leif Staffansson, tillförordnad räddningschef.

Vaccinet som används nu, Astra Zeneca, ges i två doser med tio veckors mellanrum. Därför dröjer det ett tag innan medarbetarna har ett fullgott skydd mot covid-19.

Några som är helt färdigvaccinerade är vårdtagare och personal på kommunens vård- och omsorgsboenden. Även brukare med hemsjukvård och deras samboende har fått sina två sprutor.

Från kommunens sida pågår nu planering för vaccinering av brukare inom LSS. Förhoppningsvis kan denna inledas inom de närmsta veckorna.

Primärvården (Region Skåne) har vaccinerat brukare med hemtjänst och håller nu på att kalla övriga äldre i samhället.

Kontakt

  • Lina Bengtsson
    MAS/Verksamhetsutvecklare
    0479-52 83 00
    lina.bengtsson@osby.se

Klicka på personens eller verksamhetens namn och fyll i formuläret för att ta kontakt via e-post.

Läs om hur vi hanterar personuppgifter.

Bild