Osby logotyp i mobilmeny
Osby kommun

Kommunalrådet uppringd av kronprinsessparet

På fredagen fick kommunalrådet Niklas Larsson (C) äran att möta kronprinsessan Victoria och prins Daniel i ett digitalt samtal om pandemins påverkan på Osby kommun.

Niklas Larsson (C), kommunstyrelsens ordförande, satt på sitt hemmakontor när kronprinsessan och prins Daniel ringde upp från Haga Slott. Kronprinsessparet hade bjudit in till ett videomöte för att få veta mer om Osby kommuns utmaningar och insatser under det gångna året.

- Det var fantastiskt roligt att få berätta för kronprinsessparet om Osby kommun och allt vi arbetar med här. De var nyfikna och ställde många intressanta frågor, säger Niklas Larsson.

Stämningen var lättsam och trevlig. Kronprinsessparet kände igen kommunalrådet och var pålästa om kommunen.

- Jag berättade bland annat för dem att kommunens äldreomsorg har klarat sig förhållandevis väl under pandemin, tack vare våra duktiga medarbetare.

Kronprinsessparet var särskilt intresserade av att höra om pandemins effekter på kommunens barn och unga vad gäller rörelse och fritidsaktiviteter. Samtalet kom in på organisationen Generation Pep som kronprinsessparet är initiativtagare till.

- Vi pratade om Ekbackeskolans och B Innovations idrottsprofil. De är ju en del av Generation Pep som verkar för att unga ska leva ett aktivt och hälsosamt liv.

Niklas Larsson hann även berätta om det växande näringslivet och kommunens goda framtidsutsikter.

- Jag berättade om några av våra spännande satsningar som är på gång, till exempel den nya ishallen i Osby.

Kommunalrådet avslutade mötet med att bjuda ner paret på ett riktigt besök i Osby kommun när läget tillåter det.

- De är varmt välkomna att besöka några av våra expanderande företag, Lekoseum, idrottsgymnasiet och vandra längs Skåneleden.

Innan de la på hälsade kronprinsessparet till alla invånare i Osby kommun, och tackade alla kommunanställda inom skola och äldreomsorg för deras beundransvärda insats under pandemin.

Niklas Larsson (C) ler mot kameran, i bakgrunden syns kronprinsessparet i ett videosamtal.