Osby logotyp i mobilmeny
Osby kommun

Spendera sportlovet smittsäkert

På måndag gör sportlovet intåg och trots att en härlig ledighet väntar många är det inte läge att slappna av eller släppa på några regler. Kommundirektören och kommunstyrelsens ordförande vädjar nu till Osby kommuns invånare att fortsätta ta ansvar för att minska smittspridningen.

Håll dig i din bubbla

Än finns inga tecken på att pandemiläget är på väg att lättas. Med muterade virus i omlopp och ett ansträngt läge i vården är det oerhört viktigt att vi fortsätter att hålla avstånd och begränsa vårt umgänge med andra.

- Jag vill vädja till våra invånare att ta ansvar och hålla i. Om några månader när många fler är vaccinerade kan vi förhoppningsvis återgå till en lite mer normal tillvaro, men vi är inte där ännu, säger Petra Gummesson, kommundirektör.

Råden från myndigheterna kvarstår: Håll dig i din egen bubbla och undvik nya kontakter.

- Jag uppmanar våra invånare att i så stor utsträckning som möjligt spendera sportlovet på hemmaplan. Det går alldeles utmärkt att umgås utomhus, med gott avstånd till andra, eller att ses digitalt, säger Niklas Larsson (C), kommunstyrelsens ordförande.

Om du måste resa – gör det smittsäkert

Planerar du ändå att resa iväg under sportlovet finns det några saker du måste tänka på. Bland annat ska du se till att resa på ett helt smittsäkert sätt. Reser du utomlands ska du dessutom testa dig och isolera dig i sju dagar efter hemkomst.

Smittsäkra aktiviteter

Håll utkik här på kommunens hemsida - senare under dagen tipsar vi om ett gäng aktiviteter som kan förgylla ditt sportlov!