Osby logotyp i mobilmeny
Osby kommun

Nytt råd ska stärka samverkan med näringslivet

En direktkanal till näringslivet och ett forum för samverkan och dialog. Så beskrivs det nya näringslivsråd som Osby kommun ska starta upp tillsammans med det lokala näringslivet.

Nu står det klart att ett näringslivsråd ska inrättas i Osby kommun. Rådet ska bli ett forum där kommunen och näringslivet på ett enkelt sätt kan samtala, ställa frågor och fånga upp behov och önskemål. Genom regelbundna möten skapas en naturlig arena för viktiga frågor som rör näringsliv och tillväxt.

- Det här är ett viktigt steg på vägen mot att stärka vår samverkan med näringslivet. Dialogen mellan kommunen och det lokala näringslivet är avgörande för att skapa en attraktiv och hållbar kommun, säger Niklas Larsson (C), ordförande i kommunstyrelsen och i det nya rådet.

Rådet består av företrädare från kommunen och näringslivet:

 • Kommunstyrelsens arbetsutskott (inklusive kommunalrådet och oppositionsrådet)
 • Kommunens näringslivsutvecklare
 • Ordförande för Osby näringsliv, LRF och Företagarna
 • Två invalda representanter för företag

I näringslivsrådet kommer inga beslut att tas, däremot kan frågor som lyfts i rådet skapa ärenden som går vidare till politiken.

- Vi ser det här som en riktig win-win-situation. Tillsammans kan vi skapa ett ännu bättre näringslivsklimat, och det ligger både i vårt och företagarnas intresse, säger Daniel Landin (S), vice ordförande i kommunstyrelsen.

Rådet ska sammanträda sex gånger om året. Tanken är att det första sammanträdet ska äga rum i april 2021.

Kontakt

 • Jimmy Ekborg
  Näringslivsutvecklare
  0479-52 82 21
  jimmy.ekborg@osby.se

Klicka på personens eller verksamhetens namn och fyll i formuläret för att ta kontakt via e-post.

Läs om hur vi hanterar personuppgifter.

Bild