Osby logotyp i mobilmeny
Osby kommun

Ny räddningschef i Osby och Hässleholm

Johan Wendt blir ny räddningschef för kommunerna Osby och Hässleholm från och med den 1 maj. Fram till att Johan Wendt tillträder är Leif Staffansson tillförordnad räddningschef.

Utveckling för en trygg och säker räddningstjänst i fokus

- Vi hälsar Johan Wendt varmt välkommen och ser fram emot att han fortsätter driva utvecklingen för en trygg och effektiv räddningstjänst, säger Bengt-Arne Persson, kommundirektör i Hässleholms kommun.

- Genom samarbetet inom Skåne Nordost har Johan Wendt redan erfarenhet av utvecklingsarbetet i våra kommuner. Bland annat har han varit med och drivit arbetet för en gemensam larm- och ledningscentral. Hans kunskap, driv och engagemang kommer att vara ett positivt tillskott i vårt fortsatta arbete, säger Petra Gummesson, kommundirektör i Osby kommun.

Närmast kommer Johan Wendt från en tjänst som operativ chef för räddningstjänsten i Kristianstad. Dessförinnan har han arbetat inom räddningstjänsten i Göteborg.

- Jag är stolt att få bli en del av Hässleholm och Osby kommun. Jag tar mig an uppdraget som räddningschef med glädje och tacksamhet. Jag hoppas att tillsammans med medarbetarna kunna bidra till ett tryggt och säkert Hässleholm och Osby, säger Johan Wendt.

Samarbete över kommungränserna

Räddningstjänsten i Hässleholm och Osby har sedan årsskiftet ett närmare samarbete. Kommunerna har redan tidigare en operativ samverkan där räddningsstyrkorna hjälper varandra vid utryckning över kommungränserna. Nu omfattar samarbetet även övrig tjänstgöring som ledning, myndighetsutövning och utbildning.

Johan Wendt, ny räddningschef i Osby och Hässleholm.