Osby logotyp i mobilmeny
Osby kommun

Emma Frostensson chef för nya förvaltningen

I mars bildas en ny förvaltning för arbete och välfärd i Osby kommun. Nu står det klart att den internrekryterade utvecklingsstrategen Emma Frostensson axlar rollen som förvaltningschef.

Emma Frostensson är uppvuxen i Lönsboda och bosatt i Osby. Hon har arbetat inom kommunen sedan 2005 i flera olika uppdrag, senast som utvecklingsstrateg i kommunstyrelseförvaltningen. Från och med måndagen den 7 december kan hon titulera sig förvaltningschef för arbete och välfärd.

- Det känns oerhört spännande! Jag har stor respekt för det här uppdraget och ser verkligen fram emot att få ta mig an utmaningen. En av anledningarna till att jag trivs så bra i Osby kommun är att jag verkligen har fått chansen att utvecklas här, säger Emma.

Förvaltningen för arbete och välfärd kommer att inrymma socialtjänsten, som tidigare har varit uppdelad på två förvaltningar, samt all verksamhet kring arbetsmarknadsfrågor, inklusive vuxenutbildning och kommunalt aktivitetsansvar.

Att förverkliga kommunens nya strategi för integration, arbete och kompetensförsörjning ser Emma som ett av sina viktigaste uppdrag.

- En annan viktig del är att utveckla individ- och familjeomsorgen, som nu samlas i en och samma förvaltning. Jag ska arbeta för en kvalitativ och rättssäker socialtjänst som möter våra invånares behov. För att kunna göra det tror jag att det är viktigt att se till helheten snarare än de specifika delarna, säger Emma.

Förvaltningen för arbete och välfärd kommer att ha kommunstyrelsen, där Niklas Larsson (C) är ordförande, som nämnd.

- Det känns bra att vi nu har förvaltningschefen på plats i vår nya organisation. Nu ser jag fram emot att påbörja arbetet med att förverkliga kommunens strategi för integration, arbete och kompetensförsörjning. Att få människor i arbete är ett av våra viktigaste uppdrag, säger Niklas Larsson (C).

Förvaltningen startar upp sin verksamhet den 1 mars 2021.

Emma Frostensson