Osby logotyp i mobilmeny
Osby kommun

Konstpromenad i centrala Osby

Ta chansen att gå på konstpromenad i centrala Osby. Genom att följa konstpromenadskartan upptäcker du flera av byns offentliga konstverk och annan utomhuskonst.

Promenaden är ungefär två kilometer lång, startar utanför Osby bibliotek och slutar nere på Sjöängen vid Osbysjön.

Förutom texter om de olika skapelserna bjuder kartan också på så kallade QR-koder som leder dig till videohälsningar från konstnärer, arkitekter eller någon annan, som har något alldeles särskilt att berätta om konstverket du står framför.

På grund av rådande läge är biblioteket och konsthallen stängda, men genom skyltfönstren kan du se en alternativ liten amatörkonstutställning med verk från några av kommunens fantastiska amatörkonstnärer.

Ta nu chansen och häng med på Konstpromenad, kanske får du syn på något du inte sett förut?!

PSST... Du som har smartphone kan använda en streckkodsläsare för att scanna QR-koderna på kartan och då skickas du till en videohälsning om konstverket.

Ladda ner streckkodsläsaren som app eller använd den inbyggda läsaren i telefonens kameraapp. Alla videohälsningarna ligger också uppe på Osby kommuns YouTube-kanal.

Osby kommuns Youtube-kanal Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Du kan hämta ut ett exemplar av kartan utanför biblioteket eller i kontaktcenter, eller istället ladda ner Konstpromenadskartan.

Konstpromenadskartan 2020 Pdf, 1 MB.