Osby logotyp i mobilmeny
Osby kommun

Välkommen Daniel Landin (S), nytt oppositionsråd

I början av sommaren stod det klart att Daniel Landin (S) skulle axla manteln som oppositionsråd efter Marika Bjerstedt Hansens (S) avgång. I september tillträdde han den nya posten – nu delar han med sig av sina tankar en månad in i uppdraget.

Oppositionsrådet Daniel Landin (S) är en 47-årig jägare med rötterna i Visseltofta. Förutom politiken och jakten tycker han om att åka skidor, laga mat och baka surdegsbröd. Just nu bor han i Osby tätort med sina tre barn.

Närmast kommer Daniel från IKEA:s värld där han också var facklig företrädare. Han har även hunnit med att jobba inom träindustrin och som behandlingsassistent, skolkurator och alkohol- och drogterapeut.

Hej Daniel! Hur känns det att vara oppositionsråd?

- Fantastiskt bra. Jag hade förväntat mig att jag skulle vara mer förvirrad än vad jag är. Det är en speciell roll och man ska hitta sitt sätt att ta sig an den. Det är klart att man siktar mot något annat än att vara i opposition, men vi har en väldigt god relation mellan partierna i Osby. Vi är inte överens i alla sakfrågor, men vi lyssnar in varandra och vi som sitter i opposition har stor möjlighet att påverka.

Vilka utmaningar ser du i ditt uppdrag?

- Att få alla partimedlemmar och medborgare att känna att de bli lyssnade på, även om man inte alltid tar beslut som gör alla glada. Det är en utmaning att få fram sitt budskap, att förklara hur man tänker och måla upp hela bilden. Saker blir ofta lösryckta idag och man ska säga exakt vad man tycker i enskilda sakfrågor.

När utvecklades ditt politiska intresse?

- Det har alltid funnits, jag började tidigt fundera över hur samhället fungerar. Intresset för politik har funnits i släkten länge och likaså olika ideologier, vilket har fått mig att fundera över vad jag tycker. Jag tyckte dessutom att det var väldigt roligt att imitera Torbjörn Fälldin och Olof Palme när jag var barn.

Slutligen, vilken är din hjärtefråga?

- Jag vill motverka orättvisor och ojämlikhet och värna de svagaste i samhället. Jag vill göra skillnad och skapa ett bra samhälle för alla att leva och verka i. Det är kärnan som skapar mitt engagemang.

Daniel Landin (S)