Osby logotyp i mobilmeny
Osby kommun

Tänk på det här i sommar

Sommaren är här och många samlas på badplatser, i parker och naturområden. Men covid-19-pandemin är inte över, och för att hålla nere smittspridningen är det fortfarande avgörande att vi håller avstånd till varandra - även på stranden och i vattnet.

Att ha en god handhygien och att stanna hemma vid symtom gäller fortfarande trots längtan efter sol och bad. Det är viktigt att vi alla tar ett gemensamt ansvar för att undvika trängsel och vistas ansvarsfullt i naturen.

För att säkra och anpassa de områden som nu befolkas av många besökare har Osby kommun gjort extra insatser. Till exempel har skyltar om att hålla avstånd satts upp på kommunens badplatser och andra allmänna platser. Osby kommun har personal som besöker badplatserna runt tre gånger i veckan för att tömma sopor, klippa gräset och säkerställa att allt ser bra ut.

- Vi är beredda att vidta fler åtgärder om behovet uppstår under sommarens gång, säger Mathias Karlsson, förvaltningschef i samhällsbyggnadsförvaltningen.

Njut av sommaren och kom ihåg att ha strandvett!

Läs mer om strandvett under covid-19 pandemin på Svenska Livräddningssällskapets hemsida. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.