Osby logotyp i mobilmeny
Osby kommun

Portarna öppnades till Lönsbodas nya förskola

Torsdagen den 13 februari öppnades portarna till den nya förskolan i Lönsboda. Barn och personal från Lönnegårdens förskola och politiker var inbjudna för att få en glimt av det nya bygget, som fortfarande är under konstruktion.

Förskolan ska ha åtta avdelningar och rymma 16 – 20 barn per avdelning, trots att den ännu inte är färdig är den redan fullsatt.

- Den nya förskolan har fått otroligt positiv respons från både personal och vårdnadshavare, säger Ann-Christine Nilsson, förskolerektor i Lönsboda.

Konceptet för den nya förskolan är fokus ”på barnens lärande och kreativa lärmiljöer i en lugn och stimulerande miljö.” Lönnegårdens pedagoger har varit ytterst engagerade i arbetet, då de deltagit i utformningen av skolan och tagit fram det framtida namnet.

- Vi vill höja våra pedagoger till skyarna. Alla inblandade har gjort en jättebra insats och gett snabba återkopplingar, säger Ann-Christine Nilsson.

- Det är kul att se arbetet fortskrida. Det är en fantastisk miljö pedagogerna varit med och utformat. Både in – och utvändigt, säger barn- och utbildningsnämndens ordförande Lars-Anton Ivarsson (M).

Dagen var full med aktiviteter och inleddes med fika, medan projektchefen Sebastian Isaksson hälsade alla välkomna. Vidare följde en rundtur inne och utanför byggnaden, nyfikenheten att utforska miljön var stor både hos barnen och de vuxna.

Utomhus fanns möjlighet att sitta i en grävskopa och testa sina kunskaper i snickeri. Kommunstyrelsens ordförande Niklas Larsson (C) spikade i kapp med barnen och lyckades slå ner en spik under tre slag.

- Det är roligt att arbetet med förskolan kommit så pass långt. Det är en kreativ, utvecklande och viktig miljö barnen och pedagogerna kommer befinna sig i, säger Niklas Larsson (C).

Förskolan kommer att invigas den 27 juni 2020.

Bild på nya förskolan i Lönsboda

Både stora och små är nyfikna på det nya bygget i Lönsboda.