Osby logotyp i mobilmeny
Osby kommun

Känner du oro över dina alkohol, spel- eller drogvanor?

Nu är frukostmötena med Elinore och Anny på öppenvården i Osby kommun åter igång. På tisdagar klockan 09.00-11.00 är du som har fyllt 18 år och som behöver prata, få råd eller information välkommen till Träffpunkten.

– Känner du oro över dina alkohol, spel- eller drogvanor kan du träffa oss för rådgivande samtal utan att det krävs en utredning via socialsekreterare. Vi har tystnadsplikt och det är kostnadsfritt att komma till oss, säger Elinore Andersson.

Syftet med öppenvårdens frukostmöten är att skapa en tillgänglig och trygg plats med möjlighet till gemenskap.

– Med öppenvården kan vi erbjuda en möjlighet att förändra beteenden och ge en chans till gemenskap och samhörighet, fortsätter Elinore.

Frukostmötena hålls på Träffpunkten, Prästavägen 2 i Osby, och där bjuds det på frukost på tisdagar mellan klockan 09.00-11.00.

– Du kan vara anonym och din närvaro registreras inte någonstans. Till frukostklubben kommer du kravlöst och utan förbehåll, tillägger Anny.

Öppenvården vänder sig även till anhöriga

– Att hjälpa och stödja en familjemedlem eller vän är självklart för många, men det kan också vara svårt och kännas ensamt. En anhörig glömmer ofta bort sig själv, i vår stödgrupp handlar det om dig och dina behov, säger Elinore.

Läs mer om öppenvården här.

Kontakt

Anny och Elinore är anställda av Osby kommun som behandlare och finns tillgängliga för dig med ett missbruks- eller en anhörigproblematik. Du som hör av dig kan vara helt anonym.

Kontakt

Klicka på personens eller verksamhetens namn och fyll i formuläret för att ta kontakt via e-post.

Läs om hur vi hanterar personuppgifter.

Bild