Osby logotyp i mobilmeny
Osby kommun

Succé för LSS modevisning

Igår kväll var det modeshow på Borgen i Osby som LSS i Osby kommun arrangerat, och vilken succé det blev. Jessika Persson var gästartist och ett gäng tjejer tecknade med teckenspråk till Lalehs låt Goliat.

– Ja, med våra vackra modeller som sprider sådan glädje kan det bara bli succé, säger enhetschef Maria Svensson

Det verkligen sprakade om modellerna och deras tjusiga kläder. Med egenvalda låtar stoltserade och dansade de ut på catwalken.

– Det är fantastiskt härligt att se våra modeller få vara stjärnor för en kväll. Den kärlek de sprider gick rakt in i allas hjärtan, fortsätter Maria.

Maria vill också lyfta fram samarbetet med Sparbanken Skåne och de lokala företagarna som ställt upp till hundra procent.

– Utan deras hjälp och initiativ hade vi aldrig lyckats så här bra. Sparbanken Skåne har bidragit med 50 000 kr för att arrangera modeshowen. Även stort tack till alla butiker som hjälper till med kläder, hår och smink. Många företagare har varit väldigt generösa med att skänka priser för lotteri och annat som vi behövt till kvällen. Sådana här tillfälle betyder så mycket för våra vänner med funktionsnedsättning. Sara Nilsson som varit projektledare för modeshowen har tillsammans med ett gäng kollegor gjort ett fantastiskt arbete för att få till denna kväll, fortsätter Maria.

Genom att skapa en modevisning med enbart personer med funktionsnedsättningar som modeller vill LSS skapa större medvetenhet om möjligheterna att skapa ett mer inkluderande samhälle för alla.

– Förhoppningen är att detta öppnar vägen för att våra vänner framöver kommer att vara modeller på den ”vanliga” modeshowen i kommunen, tillägger Maria.