Osby logotyp i mobilmeny
Osby kommun

Delar av Hasslarödsskolan har angripits av mögel

Fyra klassrum har angripits av mögel, det konstaterar Osby kommun efter provtagningar på Hasslarödsskolan. Till följd av detta kommer några klasser byta klassrum efter höstlovet, men undervisningen kommer kunna genomföras som vanligt. Beslut att flytta klasserna togs den 31 oktober 2019.

– Våra elever och medarbetares arbetsmiljö och hälsa är högsta prioritet. Under morgonen har förtroendevalda och tjänstepersoner gjort en plan för att skapa en bra lösning för samtliga inblandade säger barn- och utbildningsnämndens vice ordförande Daniel Landin (S).

Det är lågstadiedelen inklusive fritidsavdelningen som är drabbad av mögel. I den del där mellanstadiet och högstadiet går kan verksamhet fortsätta bedrivas och två nya klassrum färdigställs de närmsta dagarna.

I dagsläget finns inga misstankar om mögel i fler delar av byggnaden. För att säkerställa detta kommer ytterligare provtagningar att göras.

– Vårdnadshavare, personal och fackliga representanter har idag fått information om den rådande situationen och vilka insatser som ska göras, säger vikarierande chef för barn- och utbildningsförvaltningen Eva Andersson.

Kontakt

Klicka på personens eller verksamhetens namn och fyll i formuläret för att ta kontakt via e-post.

Läs om hur vi hanterar personuppgifter.