Osby logotyp i mobilmeny
Osby kommun

Känner du oro över dina alkohol, spel- eller drogvanor?

Nu startar frukostmöten där Elinore och Anny på öppenvården i Osby finns där för dig som har fyllt 18 år och som behöver prata, få råd eller information.

– Känner du oro över dina alkohol, spel- eller drogvanor kan du träffa oss för rådgivande samtal utan att det krävs en utredning via socialsekreterare. Vi har tystnadsplikt och det är kostnadsfritt att komma till oss, säger Elinore Andersson.

Syftet med öppenvårdens frukostmöten är att skapa en tillgänglig och trygg plats med möjlighet till gemenskap.

– Med öppenvården kan vi erbjuda en möjlighet att förändra beteenden och ge en chans till gemenskap och samhörighet, fortsätter Elinore.

Frukostmötena kommer att hållas på Träffpunkten, Prästavägen 2 i Osby, och där bjuds det på frukost på tisdagar mellan klockan 09:00-11:00. Sista tillfället för detta året är tisdag 10 december.

– Du kan vara anonym och din närvaro registreras inte någonstans. Till frukostklubben kommer du kravlöst och utan förbehåll, tillägger Anny.

Öppenvården vänder sig även till anhöriga

– Att hjälpa och stödja en familjemedlem eller vän är självklart för många, men det kan också vara svårt och kännas ensamt. En anhörig glömmer ofta bort sig själv, i vår stödgrupp handlar det om dig och dina behov, säger Elinore.

Mer om denna informationen hittar ni här.

Anny och Elinore är anställda av Osby kommun som behandlare. De finns tillgängliga för dig med ett missbruks- eller en anhörigproblematik. Du kan höra av dig till Elinore och Anny helt anonymt.

Anny 0709-31 80 93, anny.diaz.aho@osby.se
Elinore 0709-31 80 98, elinore.andersson@osby.se


Bild