Osby logotyp i mobilmeny
Osby kommun

Ny museichef på Lekoseum

Nu är det klart att Ann Häljesgård blir ny museichef på Stiftelsen Lekoseum i Osby efter Solveig Nordh som går i pension. Ann har tidigare varit direktör på Statens Maritima Museer där hon ingick i myndighetens ledningsgrupp med ansvar för utställningar, pedagogik och kommunikation.

- Vi är mycket glada att knyta Ann Häljesgård till oss. Med gedigen ledarerfarenhet både från museivärlden och näringslivet är vi övertygade om att hon kommer att leda den strategiska utvecklingen av Lekoseum och förvalta den fina verksamheten som museét bedriver på ett utmärkt sätt, säger Dag Ivarsson, ordförande i Stiftelsen Lekoseum.

- Jag är väldigt glad att styrelsen gett mig förtroendet att leda Lekoseum, en spännande och mångfacetterad verksamhet som ligger i tiden. Lekoseum bjuder in såväl unga som gamla till lek och berättar samtidigt en unik entreprenörshistoria om BRIO och dess betydelse för samhället, säger nya museichefen Ann Häljesgård.

- Det jag mest ser fram emot är att tillsammans med museets personal och invånarna i Osby fortsätta beröra, berika och engagera fler besökare och skapa en attraktiv mötesplats för alla, säger Ann.

Ann Häljesgård, 52 år, är internationell civilekonom och utbildad vid Uppsala Universitet. Hon kommer närmast från en tjänst som kommunikationschef hos Södra Skogsägarna. Hon kommer även fortsätta sitt förtroendeuppdrag som ordförande för Glasrikets Skatter och Orrefors glasmuseum. Ann tillträde som museichef 1 oktober.

Bild