Osby logotyp i mobilmeny
Osby kommun

Skåneveckan för psykisk hälsa

I år fyller Skåneveckan för psykisk hälsa tio år. Med 120 arrangemang på 20 olika orter över hela Skåne blir årets program det mest omfattande hittills.

Skåneveckan för psykisk hälsa arrangeras varje år av Region Skåne och Studieförbundet Vuxenskolan. Syftet är att öka kunskapen och främja öppenheten om psykisk ohälsa.

Årets program innehåller föreläsningar, frukostseminarier, kulturkvällar och heldagar om psykisk hälsa.

– Psykiatri Skåne arrangerar många olika programpunkter runt om i Skåne under veckan. På Världsdagen för psykisk hälsa den 10 oktober arrangerar till exempel BUP en heldag med flera föreläsningar på biograf Panora i Malmö, säger Katarina Hartman som är förvaltningschef för Region Skånes psykiatri och habilitering.

– Vi kan se ett tydligt fokus på förebyggande insatser, som vikten av motion, stresshantering och att uppmärksamma tidiga tecken. I programmet ser vi också ett visst fokus på psykisk hälsa bland ungdomar och bland äldre, säger Jenny Sjöö, projektledare för Skåneveckan på Studieförbundet Vuxenskolan.

Vad är Skåneveckan?

Skåneveckan för psykisk hälsa äger rum i oktober varje år och hålls 2019 för tionde året i rad. Veckan uppmärksammar olika aspekter av psykisk hälsa och syftar till att skapa öppenhet och förbättra attityder kring psykisk ohälsa. Alla arrangemang är gratis och öppna för alla, men kan kräva föranmälan.

Kontakt

Klicka på personens eller verksamhetens namn och fyll i formuläret för att ta kontakt via e-post.

Läs om hur vi hanterar personuppgifter.

Bild