Osby logotyp i mobilmeny
Osby kommun

Elever på Ekbackeskolan får lära sig mer om EU och valet

Vad är EU, hur går arbetet till och vilka frågor beslutar de om? Det och mycket mer fick eleverna på Ekbackeskolan i Osby veta mer om under tisdagens föreläsning.

Den 26 maj är det val till Europaparlamentet. Då väljer vi de politiker som ska representera folkets röst i EU de kommande fem åren. Med mentimeter, en röstningsfunktion i realtid, fick eleverna på Ekbackeskolan testa sina kunskaper om EU och det kommande valet. Därefter följde en föreläsning om EU och varför det är viktigt att rösta.

Föreläste gjorde Karin Berg, projektledare för Nordöstra Skåne röstar 2.0, ett valprojekt med finansiering från myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor (MUCF). Syftet med projektet är att fler människor ska reflektera över och förstå vikten av sin roll i den europeiska demokratin, och därför välja att gå och rösta i Europaparlamentsvalet den 26 maj i år.

På torsdag den 25 april hålls ännu en föreläsning för elever på skolan innan projektet drar vidare på sin turné i Hässleholm, Bromölla, Hörby, Höör, Kristianstad, Östra Göinge, Perstorp och Älmhult.

I länklistan hittar du mer information om valet till Europaparlamentet Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och projektet Nordöstra Skåne röstar 2.0. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.