Osby logotyp i mobilmeny
Osby kommun

Påskhälsning från kommundirektören

Vid årsskiftet skiftade kommunen politiskt styre för mandatperioden och den nya förvaltningsorganisationen trädde i kraft. Kommunhuset har också fått nya grannar, med en polislokal på Västra Storgatan. Nedan summeras några av frågorna vi fokuserat på under första kvartalet.

Utveckling i kommunen

Satsningarna på samarbete med näringslivet i kommunen har fortsatt. På tillväxtsidan genomförs bland annat Turné för tillväxt och företagsbesök, målet att besöka 100 företag innan sommaren är i sikte.

Det är också glädjande att Insikt, en landsomfattande undersökning av Sveriges kommuner och landsting, visar att företagarna är nöjda med kommunens service. Men det finns områden där vi kan och vill bli bättre. Som till exempel Svenskt Näringslivs ranking av företagsklimatet i landets kommuner.

Under första kvartalet här vi även hunnit med att möta medborgare för en fortsatt dialog om naturbruksområdets framtid och påbörjat bygget av den nya moderna förskolan i Osby.

Förenkla och förbättra

För att modernisera och effektivisera våra processer har det under våren genomförts en översyn av det administrativa arbetet i Osby kommun. Genom att förenkla och förbättra det administrativa arbetet för både medborgare och medarbetare kan vi lägga mer kraft på andra viktiga insatser i kommunen.

Detta och mycket mer har vi arbetat med under månaderna som gått. Ni vet väl att ni kan följa vårt arbete och vad som händer i kommunen på bland annat Facebook och Instagram? Här hittar ni våra kanaler i sociala medier.

Slutligen vill jag önskar er alla en riktigt glad och skön påsk!

Petra Gummeson
Kommundirektör, Osby kommun