Osby logotyp i mobilmeny
Osby kommun

Hur lockar vi morgondagens talanger?

Fredag den 26 april bjuds elever, företagare, politiker och tjänstemän in till en workshop med temat Samverkan, skola och arbetsliv.

Från och med den 1 juli 2018 är prao (praktisk arbetslivsorientering) obigatoriskt i grundskolan från åk 8.

Praoverksamheten i Osby kommun befinner sig fortfarande i ett uppstartsskede och vi vill gärna att personer från näringslivet är med och bidrar i utvecklingsarbetet med sina tankar om hur vi skapar en bra praoverksamhet i Osby kommun.

Som ett led i detta utvecklingsarbete bjuder vi in till en workshop på temat: Samverkan, skola och arbetsliv (SSA) fredagen den 26 april kl. 09.00-12.00 på Borgen.

Syftet är att lokala företagare, politiker, tjänstemän och elever ska få möjlighet att diskutera hur vi kan utveckla samverkan mellan skolan och det lokala näringslivet för att säkra framtidens kompetensförsörjning.

Föreläsare från Experis

Förmiddagen inleds med en föreläsning av Linda Svensson från Experis, med temat: ”Att attrahera morgondagens kompetens - Dagens kompetensbrist ställer andra krav på oss arbetsgivare. Hur måste vi tänka för att fånga morgondagens talanger?"

Anmälan

Inbjudan riktar sig till elever i årskurs 8 och 9, lokala företagare samt berörda politiker och tjänstemän som arbetar med utbildning, tillväxt, näringsliv och utveckling.

För mer information och anmälan, klicka här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Kontakt

  • Peter Nord
    Studie-och yrkesvägledare
    0709-31 82 81

Klicka på personens eller verksamhetens namn och fyll i formuläret för att ta kontakt via e-post.

Läs om hur vi hanterar personuppgifter.

Bild