Osby logotyp i mobilmeny
Osby kommun

Pernilla Pettersson – ny utvecklingschef på Osby kommun

Den 8 januari tillträder Pernilla Pettersson sin nya tjänst som utvecklingschef på Osby kommun. Hon har lång erfarenhet både inom skolan som rektor och inom näringslivet med olika befattningar på IKEA.

Pernilla är född och uppvuxen i Älmhult. Efter några års jobb på IKEA inom ekonomi och inköp bestämde hon sig för att plugga på universitetet i Växjö till lärare, med inriktning idrott, matte och naturorienterande ämnen.

Efter utbildningen jobbade hon två år som idrottslärare på gymnasiet i Älmhult. Sedan lockade ledarskapet och då fick hon en tjänst som rektor på Ryfors skola, en F-9 skola med 180 barn. Hon ville fortsätta som rektor men i större skala och fortsatte då till en tjänst på Gemö-Linnéskolan i Älmhult.

- Efter att ha jobbat som rektor i tolv år kände jag att jag ville testa på att jobba som ledare i privat sektor, berättar Pernilla. Då kom möjligheten att få leda ett projekt där IKEA skulle satsa på skolan i Älmhult. Jag fick ansvara och driva projektet som IKEA:s representant, i samarbete med kommunen. Parallellt med projektledarrollen hade jag även en roll som assistent till VD på IKEA AB.

När projektet var sjösatt började Pernilla på IKEA:s Distributionscentral i Älmhult som Warehouse Manager, där hon ansvarade för daglig drift med leveranser av gods till IKEA:s varuhus i Norden. Under tiden som Warehouse Manager väcktes nyfikenheten att få jobba inom HR som HR Business Partner för logistik Norden, vilket var hennes senaste uppdrag inom IKEA.

Så dök tjänsten som utvecklingschef på Osby kommun upp.

- Jag hade under en längre tid funderat av och till på att återgå till en kommunal karriär, berättar Pernilla. För mig är utveckling väldigt viktigt. Att utveckla och skapa en bättre vardag för de många människorna och att få testa nya lösningar till förbättringar är något jag brinner för. Därför kändes denna tjänst som en intressant utmaning som skulle passa mig mycket bra. Att få jobba på en mindre kommun ser jag som positivt. Jag gillar att jobba där jag ser potential och stora möjligheter genom att utveckla samarbeten. Jag tycker om att ha både externa och interna kontakter. Relationer är viktigt för att lyckas. Om jag skulle beskriva mej själv som person så är det med egenskaperna modig, energisk och viljestark. Tålamodet är dock ett ständigt utvecklingsområde.

Pernilla bor i Älmhult med sin man och deras två barn som är 12 och 15 år gamla. Hela familjen har ett mycket aktivt fritidsliv där dottern håller på med friidrott, sonen spelar hockey och hela familjen spelar golf.

- Vi lever ett mycket aktivt liv, berättar Pernilla. Jag tränar så ofta jag kan, gärna varje dag. Oftast blir det löpning och promenader men även längdåkning på vintern och cykling under vår- och sommarmånaderna. Vi har också en hund som behöver aktiveras. Eftersom jag lockas av utmaningar lockades jag av att göra den svenska klassikern och fastnade då speciellt för längdskidåkning och Vasaloppet som jag kört tolv gånger. Även cykling är något som jag gillar mycket och det blev tio Vätternrundor.

Efter årsskiftet börjar Pernilla sin nya tjänst på Osby kommun.
Välkommen Pernilla!

Bild