Osby logotyp i mobilmeny
Osby kommun

Carl-Johan Löwenberg – ny tillväxtchef på Osby kommun

Den 1 december tillträder Carl-Johan Löwenberg sin nya tjänst som tillväxtchef på Osby kommun. Carl-Johan har under flera år varit egen företagare med verksamhet att stödja svenska kommuner och regioner i sin hantering av företagsfrågor med fokus på service.

- Jag är uppväxt i en företagarfamilj och fick i mig företagande med middagsmaten, berättar Carl-Johan. Min farfar hade startat ett företag som fyllde sprayburkar där min far var VD. Men när det började närma sig ett val för mig så blev det en annan väg. Delvis beroende på, vid den tiden, den framväxande miljödebatten om hål i ozonlagret och att sprayburkar var en del av orsaken. Min far reagerade snabbt på de nya uppgifterna och man bytte ut de skadliga drivgaserna. Sedan ägnade han minst ett decennium med att upplysa omvärlden om detta. Han var även aktiv i en internationell förening för sprayföretagare i dessa frågor. För mig bidrog det till att mitt intresse för samhällsfrågor blev större.

Carl-Johan är utbildad samhällsplanerare med en fördjupning i sociologi och beteendevetenskap. Han har studerat ledarskap, organisation och kvalitet.

- Jag började min karriär med utvecklingsprojekt inom barnomsorgen på Vallentuna kommun. Därefter blev det några år på Statistiska Centralbyrån där jag bland annat arbetade med konsumtionsmätningar samt mätning av kommunal produktion. Efter 3 år på Statistiska Centralbyrån flyttade hela familjen till Gotland. Jag började jobba med näringslivsfrågor på Gotlands kommun och senare blev jag näringslivschef i Region Gotland.

Carl-Johan är född i Stockholmstrakten men bor nu i Helsingborg tillsammans med sin fru och sina två hundar. De har även ett sommarställe strax utanför Smygehuk. Döttrarna har flyttat hemifrån sedan några år tillbaka.

På fritiden tittar Carl-Johan gärna på film, ibland på bio men oftast hemma i TV-soffan. Det blir en del resor också, framförallt till europeiska städer.

- Jag ser fram emot mitt nya jobb som tillväxtchef. Efter att ha träffat kommunledningen fick jag ett positivt intryck och kände att det verkade vara en modern kommun där det finns både möjligheter och utmaningar. Jag ser rollen som tillväxtchef som bredare än min tidigare anställning som näringslivschef på Gotland. Min åsikt är att en tillväxtchef ska jobba med förutsättningar för hållbar tillväxt där även hänsyn till miljö finns med i strategin.

Vi hälsar Calle välkommen till sin nya tjänst!

Bild