Osby logotyp i mobilmeny
Osby kommun

Goda erfarenheter av Trygg Hemgång

Med arbetssättet Trygg Hemgång fick Sonja Holmgren den omvårdnad hon behövde efter sin sjukhusvistelse för att känna sig trygg och säker i sitt hem.

Sonja skadade sitt ben och sin arm i en olycka i hemmet. Efter fyra dagars sjukhusvistelse fick hon möjlighet att komma hem. Hon hade haft hemlängtan men var samtidigt orolig för hur det skulle gå i vardagen där hemma. En sköterska hade berättat om Trygg Hemgång, ett upplägg med hjälp i hemmet, något Sonja inte hade hört talas om innan. Redan vid hemkomsten blev hon positivt överraskad när hela arbetslaget välkomnade henne.

- Jag hade inte hört talas om Trygg Hemgång tidigare. Så jag visste inte riktigt hur detta skulle sluta. Men det har löst sig på bästa sätt, berätta Sonja. Ett helt arbetslag med sjukgymnast, arbetsterapeut, sköterskor och montörer mötte mig. På cirka 1,5 timme så var det ordnat med larm, toalettförhöjning och allt annat som behövdes för att hjälpa mig i hemmet. Väldigt imponerande måste jag säga!

Med arbetssättet Trygg Hemgång fick Sonja den omvårdnad som hon behövde för att känna sig trygg och säker i sitt hem.

Sköterskorna Mia och Susanne hjälpte mig med mina skador. Jag var rätt hjälplös till att börja med, så jag fick också hjälp med allt från att plocka fram frukost och matlagning till dusch och mycket mer. Det var lite jobbigt att ta emot den där hjälpen i början, när man är van vid att vara självständig. Men det har gått bra. Det har hanterats på ett utomordentligt bra sätt från alla håll tycker jag.

Bild

Se intervjun med Sonja