Osby logotyp i mobilmeny
Osby kommun

Ny verksamhet öppnar i stationshuset i Osby

I september 2018 öppnar den isländska snabbmatskedjan Hlölli upp verksamhet i stationshuset i Osby. Kommunen har tecknat ett hyresavtal med företaget, som framförallt specialiserar sig på så kallade ”smörgåsbåtar”.

Nu är det klart att en ny verksamhet öppnar upp i stationshuset i Osby. Det är det isländska restaurangföretaget Hlölli som den 1 september 2018 öppnar upp i stationshuset. Företaget, som även har verksamhet i Sölvesborg, specialiserar sig på så kallade ”smörgåsbåtar”.

Hyresavtalet med Osby kommun är till en början skrivet på ett år och förutom servera ”smörgåsbåtar, kommer det även bli kaffeförsäljning och en viss form av kioskverksamhet. Hlölli har även ansökt om att bli återförsäljare för Skånetrafikens Jojo-kort. Det kommer också finnas informationsmaterial om Osby kommun i lokalerna.

Lokalerna inne i stationshuset kommer att byggas om och det blir allmän uppfräschning av väggar, golv och tak och möbler kommer att bytas ut i vänthallen, innan Hlölli flyttar in.

- Det är väldigt roligt att vi nu får en aktör som flyttar in och driver verksamhet här. Det innebär att det blir mer rörelse i och omkring stationshuset och det bidrar förhoppningsvis även till en lugnare miljö, säger Osby kommuns fastighetschef Anders Edwall.

Bild