Osby logotyp i mobilmeny
Osby kommun

Uppdaterad information angående avstängning av väg 121

Skånetrafiken har fått till en lösning för Hökönsborna, som påverkas av avstängingen av väg 121 i samband med broarbete. Det gäller då längs med linje 562. Resenärer som vill resa till/från Hökön får ringa till det lokala taxibolaget och boka en resa själva.

Mellan den 11 och 21 juni är väg 121 att stängd av på grund av broarbeten. Trafiken kommer under arbetet att via väg 121, 15 och 23.

Skånetrafiken har fått till en lösning för Hökönsborna längs med linje 562. Resenärer som vill resa till/från Hökön får ringa till det lokala taxibolaget och boka en resa själva. Detta gäller alltså endast de resenärer som vill resa från en av de indragna hållplatserna, övriga resenärer får resa med bussen som vanligt.

Resenärerna kommer inte behöva betala för resan om de uppvisar sitt jojo-kort för föraren. Viktigt är att man ringer in och bokar resan minst 2 timmar innan avgångstid (kvällen innan om man vill resa med en morgontur). Taxin kommer kunna köra vid ungefär de tider som bussen skulle ha kört.

Boka resa genom att kontakta Älmhults trafik och taxi på telefon: 0476-134 78.

Vid ytterligare frågor kontakta Skånetrafiken: 0771-77 77 77

Bild