Osby logotyp i mobilmeny
Osby kommun

Sydostlänken tas med i nationella transportplanen

Sydostlänken, en järnväg som ska förbinda Älmhult, Olofström och Karlshamn via Lönsboda, tas med i den nationella transportplanen som regeringen presenterat. Ett besked som kommunalrådet Marika Bjerstedt Hansen (S) tycker är väldigt glädjande och som har stor betydelse för näringsliv och invånare i vår region.

På en pressträff i Olofström sa infrastrukturminister Tomas Eneroth att man tar med Sydostlänken i den nationella transportplanen, som presenterats.

Sydostlänken är en järnväg som ska förbinda Älmhult, Olofström och Karlshamn via Lönsboda. Kommunstyrelsens ordförande i Osby kommun. Marika Bjerstedt Hansen (S) är mycket glad över beskedet om Sydostlänken.
-Fantastiskt roligt besked att det här nu finns med i transportplanen. Sydostlänken kommer att betyda så mycket för näringslivet och invånarna i vår arbetsmarknadsregion. Att satsa på att föra över gods från väg till järnväg och skapa hållbara transporter är att skapa tillväxt på längre sikt. Och eftersom projektet möjliggör även persontrafik, kommer vi ju också att kunna ta tåget till och från Lönsboda!

Byggstarten för Sydostlänken är planerad till år 2024 och projektet beräknas kosta 1,6 miljarder kronor.

Bild