Osby logotyp i mobilmeny
Osby kommun

Kommunikationer och bebyggelse i fokus vid företagsbesök

Kommunikationer, trafiksituation, utveckling och bebyggelse. Ja, det var några av de områden som diskuterades när några politiker från kommunstyrelsen och tjänstemän från kommunen gjorde ett företagsbesök på ICA nära i Lönsboda vecka 21.

Politiker i kommunstyrelsen och några tjänstemän på Osby kommun gör regelbundna företagsbesök runt om i kommunen. Syftet är att lära sig mer om företagens verksamheter och förutsättningar samt diskutera olika frågor som är aktuella för de olika företagen.

Vecka 21 besöktes ICA nära i Lönsboda. Här tog Paul ”Palle” Larsson emot och berättade om verksamheten, utmaningar och planer för framtiden. Under besöket diskuterades bland annat vikten av goda kommunikationer och vad Sydostlänken skulle betyda för Lönsboda om det blir verklighet. Även äldreomsorg och framtidsplanerna för Bergfast och Soldalen samt frågan om bebyggelse på marknadsplatsen togs upp.

Paul Larsson lyfte fram Lönsboda som en ort med mycket bra social samvaro och att det alltid är fint och välskött i centrum. Han skulle dock önska att kommunen blev bättre på att lyfta fram det positiva med Lönsboda och som en mycket bra ort att bo på.

Bild