Osby logotyp i mobilmeny
Osby kommun

Påskhälsning från kommunchefen

Kommunchef Petra Gummeson summerar några av vårens händelser och frågor . Hon blickar framåt om vad som är på gång i Osby kommun samt önskar alla som bor och verkar i kommunen glad påsk.

Nu under vecka 13 har vi flyttat tillbaka till det nyrenoverade kommunhuset på Västra Storgatan i Osby. Äntligen! Processen har pågått länge – ja, egentligen i 15 år. Nu har Osby kommun ett modernt och funktionellt kommunhus, med ett kontaktcenter som erbjuder tjänster och service på bästa sätt för alla medborgare och besökare. Välkomna in! Till hösten blir det Öppet hus, när även medborgarhusets renovering är klar och vi flyttat in i hyrda lokaler.

Under våren har det beslutats om ny politisk organisation och det blir också en ny förvaltningsorganisation, som börjar gälla från och med den 1 januari 2019. I februari lanserade vi en helt ny webbplats för osby.se och under året har vi på kommunen ett tema kallat Chefens år, där vi genom bland annat olika aktiviteter satsar på utveckling av chefsrollen i framtidens organisation och ledarskap.

I samband med nya förvaltningsorganisationen blir det också en del nya tjänster. Till exempel tillväxt- och utvecklingschef. Det blir omtag och utveckling av samarbetet med näringslivet i kommunen. Vi kommer även att öka fokus på arbete och verksamhet med IT och digitalisering. Här handlar det bland annat om utveckling av E-tjänster. Det blir även förstärkning av förebyggande arbete, folkhälsofrågor, trygghet och säkerhet med mera.

Just nu i april fortsätter dialogen kring visionsdokumentet Ett levande centrum – vision 2030. Vi kommer att bjuda in representanter från näringslivet till möte och sedan ha ytterligare diskussioner med ledamöterna i kommunstyrelsen. Därefter kommer ärendet tas upp för beslut igen i kommunstyrelsen och kommunfullmäktige i maj 2018.

Men nu är det påsk och även om våren närmar sig är det fortfarande vintrigt. I år matar jag inte bara fåglarna utan även harar och rådjur och då med äpplen, morötter och hö. Det är rofyllt att titta på djuren genom fönstret på kvällen. De bara tittar upp när våra gamla katter, som verkligen är gamla med sina 15 och 17 år, går förbi dem och sedan fortsätter mumsa morötter i godan ro. Natur och djur är fantastiskt!

Jag vill slutligen önska alla som bor och verkar i Osby kommun en riktigt glad och skön påsk!

Petra Gummeson

Kommunchef, Osby kommun

Bild