Osby logotyp i mobilmeny
Osby kommun

Migrationsminister Heléne Fritzon besökte Osby

Bredden i Osby kommuns gymnasieutbildningar med goda resultat, samverkan med föreningsliv och näringsliv samt lyckade integrationsprojekt. Ja, det var vad som stod på agendan när migrationsminister Heléne Fritzon (S) besökte Osby fredagen den 16 mars.

Bredden i Osby kommuns gymnasieutbildningar, med goda resultat, samverkan med föreningsliv och näringsliv samt lyckade integrationsprojekt. Ja, det var vad som stod på agendan när migrationsminisister Heléne Fritzon (S) besökte Osby fredagen den 16 mars.

Migrationsminister Heléne Fritzons besök i Osby hölls på Osby Lärcenter. Här berättade representanter från kommunen bland annat om målmedvetna och framgångsrika satsningar på utbildningar med hög kvalitet och med goda resultat.

- Vi är stolta över bredden i våra gymnasieutbildningar och också över den goda samverkan med föreningsliv och näringsliv. Och det känns mycket bra att kunna berätta om och visa upp det här, säger Marika Bjerstedt Hansen (S), kommunstyrelsens ordförande i Osby kommun.

Heléne Fritzon fick bland annat höra om Ekbackeskolans framgångsrika svetsutbildning, fotbollsakademin Calcio och om hur yrkesskolan arbetar. Dessutom var Henrica Lorentzon från IFK Osby på plats för att berätta om det framgångsrika och uppmärksammade integrationsprojektet Världslaget.

- Osby förknippas med starkt entreprenörskap. Det är extra roligt att besöka en kommun som ligger så nära mina egna hemtrakter och det är väldigt inspirerande att ta del av hur man i Osby kommun på så bra och lyckosamt sätt samverkar mellan flera olika aktörer, säger migrationsminister Heléne Fritzon

Bild

Oppsoitionsråd Niklas Larsson (C), migrationsminister Heléne Fritzon (S) och kommunalråd Marrika Bjerstedt Hansen (S)